Кашкавалки:
220гр. Кашкавал Чедър4 с.л. масло
1 ч.ч. брашно
1/2 ч.л. сол
2 с.л. хладка вода
Смесете всички съставки, както е показано във видеото и оставете полученото тесто да почине в хладилника за 30 минути. След това разточете добре и с избрана от вас форма, нарежете тестото. Печете на предварително загрята на 180 градуса фурна, за около 16 минути.
Желирани бонбони:
60мл. изцеден сок от лимон или портокал
230гр. пресни или размразени ягоди
1-2 с.л. мед
5 с.л. желатин
Блендирайте ягодите в блендер, добавете медът и изцеденият сок изатоплете сместта на средна температура, на котлона. След няколко минути добавете желатина, като изсипвате малко, по малко и бъркате добре.
Сложете приготвената смес в хладилника за 1 час и след това нарежете в желана от вас форма.
No comments