Image Map

Чист телефон, чиста кожа ♥

20 December 2012

                          

Здравейте красавици!

Знаете ли, че ако почиствате телефона си от време на време може да предотвратите появата на пъпки? В един от клиповете ми ви споменах, че преди време имах доста проблеми с кожата ми, които се появиха безпричинно. За моя голяма изненада открих, че освен лошото хранене, което имах тогава, мобилният ми телефон също беше един от виновниците за многото пъпки.

Ето някои факти, съвети и трикове, които ще ви мотивират да запазите телефона си чист и следователно да поддържате кожата си в добро здраве...


Доказан факт е, че нашите мобилни телефони събират бактерии през целия ден. Топлината и влагата, която се получава при държането на телефона близо до устата и лицето ни, помага на микробите да растат и следователно да замърсяват кожата ни. От друга страна, нашите ръце докосват пълни с микроби повърхности като дръжки, пари и компютърни клавиатури през целия ден.  Когато пишем съобщение, качваме снимка или звъним на някой, ние прехвърляме тези микроби директно върху телефона ни и оттам върху нашето лице. Така, че ако цялото ви лице се покрие с пъпки, много вероятно причината за това да е мръсният ви телефон.

Eто няколко начина, за да се избегнете този проблем ...

За да почистете добре телефона си може да използвате препарат за почистване за компютри и телевизионни екрани. Внимавайте да не намокрите телефона си прекалено много и задължително го изключете преди да започнете с почистването. За по-сигурно напръскайте препарата на кърпа и с нея почистете добре целият телефон. Анти бактериалните мокри кърпички също са удачен вариант за почистване.

Друг вариант е да използвате хендс-фри устройство. Това е много удобен и лесен начин да се предпазите от разпространяването на  микроби по лицето ви.

Целувки,
Милена


3 comments:

 1. Не се бях замислила за това до сега. Отивам да си почистя телефона :D

  ReplyDelete
 2. Антибактериалните кърпички не са удачен вариант, тъй като обикновено съдържат крем или други съставки, които са предназначени за омекотяване и/или подхранване на кожата. Въпросните се размазват доста грозно и оставят следи върху гладки повърхности, било то телефонен екран или кожени обувки. Определено е по-добре да заложите на специалните кърпички за почистване на екрани.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Много благодаря за съвета, аз съм си чистила телефона със кърпички, но може би не са били толкова анти бактериални, колкото просто мокри :D

   Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...