Image Map

Вдъхновяващ Понеделник: Как да направим първият ден от седмицата прекрасен?

06 February 2012

Здравейте на всички!

Не знам за вас, но понеделник е един от най-трудните дни от седмицата за мен. След уикенда ми се иска да са скрия някъде, за да може началото на седмицата да ме пропусне. Особено сега, когато навън е толкова студено, тялото ми просто отказва да стане от леглото и да се върне към реалността на ежедневието. Дълго време се чудих как мога да мотивирам себе си и да започвам всяка седмица положително настроена и след дългооо умуване стигнах до извода, че всеки понеделник  трябва да правя нещо малко, което ме прави щастлива. Така, че започвам тази рубрика "Вдъхновяващ Понеделник", в която ще споделям с вас, кои са нещата, които могат да направят деня ни по-хубав и се надявам, че с общи усилия можем да се справим с неприятното начало на седмицата.Намерих тази страшно лесна, но в същото време невероятно вкусна рецепта за Chai Latte и смятам, че тази напитка може да бъде прекрасно начало на сивият понеделник.

Chai Latte
6 с.л. чай концентрат (* рецептата следва)
1 чаена чаша топло мляко

*Chai Latte концентрат
3 с.л. захар
8 шушулки кардамон
1 канелена пръчка, разделена на две
1 нарязан и обелен джинджифил
5 бр. карамфил
4 зрунца черен пипер
2 торбички черен чай
1 с.л. мед

Смесете всички подправки с изключение на меда в тенджера и добавете 2 чаши вода. Поставете тенджерата на котлона, на средна температура докато заври и оставете да къкри за 5 минути. Изключете котлона и оставете подправките да покиснат за няколко минути. Премахнете торбичките черен чай, като изстискате течността от тях и оставете подправките да се накиснат още 15 минути. Прецедете подправките с цедка и добавете меда. Може да добавите колкото желаете, в зависимост от това, колко сладко искате да бъде. Това количество концентарт е достатъчно за направата на 4 чаши.

Може да направите концентрата предния ден за да може, когато се събудите просто да стоплите млякото и да се  насладите на прекрасната напитка.
                                                   


Пожелавам ви прекрасна седмица, изпълнена с много усмивки !

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...